casa de l’Aigua de la Trinitat

Per visitar aquesta infraestructura recomano anar-hi per la Trinitat Nova i, donat que el circuit està delimitat, travessar el pont de Sarajevo i començar per la casa de l’aigua de la Trinitat Vella.

Encara que ara està partida per l’autovia, en realitat és un sol conjunt que comença a la Trinitat Vella, amb la caseta de comportes i la sala de màquines, on hi havia les bombes que podien projectar 21 milions de litres d’aigua al dia, i es connecta per la galeria que travessa per sota i continua a la casa de la Trinitat Nova, amb els dipòsits de depuració de 10 milions de litres de capacitat.

Va ser la resposta de la ciutat a l’epidèmia de tifus de 1914. Inaugurada el 1919, va estar en funcionament fins a 1989.

L’origen de l’aigua eren els pous de Montcada, amb l’aprofitament de l’aigua del rec Comtal. També tenia prevista la funció d’aixecar l’aigua per l’aqüeducte alt de Montcada que volia proveir l’Eixample des de Vallcarca, obra que no es va posar mai en funcionament.

jmes

Encara que nascut a Ponts, em sento barceloní d'adopció i una de les meves aficions es voltar pels raconets de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *