aqüeducte Alt de Montcada

Projectat l’any 1891 per l’arquitecte municipal Pere Falqués i Urpi, volia proporcionar aigua a l’incipient Eixample a través d’uns dipòsits que s’havien de construir a Vallcarca. La canalització, finalitzada el 1910, començava a la casa de l’Aigua de la Trinitat i seguia per Roquetes, arribant a l’alçada de la carretera de Cornellà a Fogars de Tordera, on ara hi ha la gasolinera de la plaça Karl Marx, i acabava a Vallcarca, però no es va posar mai en funcionament.

El seu punt més característic és el pont dels tres Ulls. Podeu veure les seves restes, enterrades els anys 70, a tocar de l’estació distribuïdora de l’ATL a la Trinitat, just a sota del camí de les Quatre Estacions.

En teniu referències a la web relligant Nou Barris i un apassionat escrit a la web Memòria dels barris.

jmes

Encara que nascut a Ponts, em sento barceloní d'adopció i una de les meves aficions es voltar pels raconets de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *