el rec Comtal

Ara que som a Vallbona, no voldria marxar sense introduir una de les infraestructures més importants de la Ciutat, es tracta del rec Comtal. El rec seguia el recorregut de l’antic aqüeducte Romà, aprofitat per l’agricultura i per la industria dels molins, a partir de 1703 va proveir el subministrament primordial de l’aigua de boca per la Ciutat, fins al segle XIX. Per torbar-ne vestigis del canal, només hem de seguir el carrer d’Oristà, creuant per sota de la via del tren i al arribar a la plaça del Primer de Maig veureu un pont que el creua i una caseta de registre.

Si en voleu saber més, podeu accedir a la Viquipèdia que en dona una molt bona informació.

Recomano la lectura de la guia 6 del MUHBA per entendre la complexitat de l’abastiment de l’aigua a la nostra ciutat.

jmes

Encara que nascut a Ponts, em sento barceloní d'adopció i una de les meves aficions es voltar pels raconets de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *