dessalinitzadora del Llobregat

En temps de sequera persistent com els que estem patint és quan es pot mesurar la importància d’aquesta obra que es va posar en servei l’estiu del 2009. La planta dessalinitzadora del Llobregat està ubicada a tocar de la EDAR del Baix Llobregat, aprofita l’aigua tractada d’aquesta instal·lació per retornar la salmorra de rebuig al mar, amb menor percentatge de salinitat.

La captació de l’aigua es realitza amb un emissari submarí de 2,2 km, enfonsat uns 30 metres al fons marí. Gracies a una estació de bombeig ubicada a la costa, s’envia amb una canonada per sota del riu Llobregat cap a la planta pel seu tractament. L’aigua obtinguda es bombeja cap als dipòsits de l’estació de Fontsanta.

Si voleu saber les característiques tècniques i el funcionament, podeu accedir a la web de l’ATLL.

jmes

Encara que nascut a Ponts, em sento barceloní d'adopció i una de les meves aficions es voltar pels raconets de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *