ETAP del Ter

Aquesta planta utilitza el mitjà clàssic de captació d’aigua, com és recollir-la a partir d’una presa que reté temporalment les aigües d’un riu.

En aquest cas es tracta de la presa del Pasteral, ubicada al terme municipal de la Cellera de Ter, a continuació dels embassaments de Sau i Susqueda, que regulen el cabal del riu Ter.

L’abastiment de l’aigua que es tracta en aquesta Estació de Tractament d’Aigua Potable, ubicada als termes municipals de Cardedeu, Llinars i La Roca del Vallès, s’aconsegueix gracies a una canalització de 56 km de longitud i una amplada de 3 m de diàmetre.

A més de potabilitzar l’aigua, aquest complex posat en funcionament l’any 1966, té la capacitat d’emmagatzematge de 617.000 m3, per cobrir les necessitats de tot un dia a la seva àrea d’influència, que és el Vallés, Maresme i l’àrea de Barcelona.

Per conèixer les seves característiques tècniques i funcionament, podeu accedir a la web de l’ATLL.

Abans de marxar, aprofiteu l’avinentesa per contemplar el conjunt megalític de Pins Rosers ubicat dins del recinte, encara que s’albira des de l’entrada cal demanar permís per accedir-hi, però val la pena.

jmes

Encara que nascut a Ponts, em sento barceloní d'adopció i una de les meves aficions es voltar pels raconets de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *