EDAR Baix Llobregat

Aprofitant la oportunitat que ens brinda l’esdeveniment 48H Open House de Barcelona he pogut accedir a la planta.

Ubicada al carrer 100 del polígon Industrial Pratenc al municipi del Prat del Llobregat, l’estació depuradora d’aigües residuals es va posar en funcionament el 2002.

És una de les plantes de sanejament d’aigües residuals més grans i modernes d’Europa i pot tractar l’equivalent de l’ús de l’aigua generat per dos milions d’habitants.

Amb aquesta infraestructura podem veure el tancament del circuït de l’aigua. Un cop l’hem utilitzat per satisfer les nostres necessitats, la retornem, tractada, en les millors condicions, al mar o la reciclem per que torni a entrar a les depuradores o per reforçar l’aqüífer en temps de sequera. Gracies la construcció annexada de la planta dessalinitzadora, a més, podem aprofitar l’aigua del EDAR per retornar els residus de la sal al mar amb el menor impacte ecològic.

En aquesta visita m’he quedat amb la idea de fer servir el menys possible les tovalloletes humides, donat el gran impacte negatiu que tenen en aquest tipus de plantes i dificultant el seu bon funcionament, cal pensar que un cop llençades arriben a la planta en unes poques hores, el que fa impossible la seva biodegradació abans del tractament de les aigües residuals.

A la web de AMB podeu trobar tota la informació del seu funcionament.

Adjunto la relació de les estacions depuradores que gestiona la AMB que espero tenir la oportunitat de visitar.

jmes

Encara que nascut a Ponts, em sento barceloní d'adopció i una de les meves aficions es voltar pels raconets de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *