Parc Central de Nou Barris

El carrer del Doctor Pi i Molist ens mena al segon espai verd amb superfície de la ciutat, amb gairebé 17 hectàrees i més de 1.000 arbres de 40 espècies diferents. Ara bé el més important és la quantitat d’elements aquàtics que el conformen en tota la seva superfície. Inaugurat l’any 1999, el projecte d’Arriola i Fiol Arquitectes, va ser mereixedor del premi internacional d’arquitectura International Urban Landscape Award 2007, a Frankfurt.

fonts triangulars

Just a la cantonada amb el Passeig de Verdum, acompanyada del conjunt escultòric, palma i diapasó, element identitari dels parcs de Nou Barris., trobem la primera font triangular, amb una colla de brolladors que no he aconseguit veure mai encesos.

Seguint el carrer, just davant de l’antic Institut Mental de la Santa Creu, ara Seu del Districte de Nou Baris, trobem la segona font triangular, també amb una bona colla de brolladors.

Al mateix pla, a l’esquerra de l’edifici principal, trobarem, a l’ombra de dues palmeres, la tercera font triangular, aquesta sense brolladors.

Gairebé a tocar del Passeig d’Urrutia, configurant una placeta dedicada al poeta Peruà, trobem aquesta altra font triangular, també sense brolladors, dedicada a Cèsar Vallejo.

llac del Parc Tecnològic BCNord

Ens endinsem pel Parc, i darrera del Sanatori trobarem un edifici funcional, seu del Parc Tecnològic. Aquí també tenim un petit llac, amb un brollador i espai per prendre la fresca.

llac triangular

Ja gairebé a tocar de la part alta del carrer de Fabra i Puig, que el veiem per sobre, tenim aquest llac triangular farcit de brolladors, tant verticals com horitzontals.

aqüeducte del Vallès

Travessem el carrer de Fabra i Puig i encara trobarem un altre espai interessant, dominat per les restes de l’aqüeducte del Vallès, a sota s’hi ha posat un llac amb una font Sydney. Per veure la resta d’aqüeductes que encara son visibles a la ciutat podeu entrar a aqüeductes del Vallès

Ben a tocar, podem trobar un tram, ara de l’aqüeducte de Dosrius, al barri d’Horta, al camí de la Font d’en Quintana. Si en voleu saber més de la història de l’aqüeducte del torrent d’en Quintana, llegiu els blogs Pla de Barcelona o bé memòria dels barris

jmes

Encara que nascut a Ponts, em sento barceloní d'adopció i una de les meves aficions es voltar pels raconets de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *