EDAR del Besòs

En aquest cas es tracta d’una depuradora d’aigües residuals molt peculiar ja que, degut a la seva proximitat a la zona urbanitzada, l’any 2004 es va soterrar tota la infraestructura dins de grans naus.

Inaugurada l’any 1977, està ubicada a la desembocadura del riu Besòs, a tocar del Museu de Ciències Naturals de Barcelona i del Parc del Fòrum i dona servei a les poblacions de Badalona, Barcelona (65 %), Montgat, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet i Tiana, així com d’una petita part del municipi de Montcada i Reixac. També fa un primer tractament dels fangs generats a la EDAR de Montcada.

Per poder minimitzar l’impacte ambiental, a més de cobrir-la, s’hi ha implementat un seguit de torres de filtració d’olors durant els seus processos de depuració d’aigua. L’aigua tractada s’aboca directament al mar amb un emissari submarí a tres kilòmetres de la línia de costa.

Si voleu conèixer el seu funcionament podeu accedir a l web de la AMB.

Adjunto la relació de les estacions depuradores que gestiona la AMB que espero tenir la oportunitat de visitar.

jmes

Encara que nascut a Ponts, em sento barceloní d'adopció i una de les meves aficions es voltar pels raconets de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *