dipòsit d’aigua d’Hostafrancs

Aquest ens ho haurem de creure. Voltant pel barri de Sants, al carrer de la Diputació, molt a tocar amb el carrer de la Creu Coberta, podem endevinar el lloc a on es va trobar el dipòsit d’aigua. Recobert de rajoles de ceràmica, aquest imponent dipòsit d’uns 58.000 litres, construït a al segle XIX, es suposa que proporcionava aigua a l’Hostal Vell, dit també d’Hostafrancs per ser el poble d’origen del seu propietari Joan Corrades, carreter d’Hostafrancs de Sió.

La descoberta es va produir el 2017 amb motiu de les obres d’urbanització del carrer de la Diputació. Actualment l’han reomplert amb pedres i han segellat l’entrada que només es pot descobrir per la diferència en la col·locació de les llambordes del carrer.

Podeu llegir-ne una referència al blog Memòria de Sants

El Maig de l’any passat, hi va haver un acord de govern per fer visible el pou des de l’exterior, esperem…

jmes

Encara que nascut a Ponts, em sento barceloní d'adopció i una de les meves aficions es voltar pels raconets de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.