Granja Vella Martí Codolar

Al número 15 de l’Avinguda del Cardenal Vidal i Barraquer, trobareu aquesta bonica sorpresa, en forma de jardins que aixopluguen una bona quantitat de fonts.

Si teniu curiositat per conèixer la història de la família original, els Milà de la Roca, llegiu aquest article de Memòria dels barris.

jardins dels germans Martí Codolar (1924 – 1949)

el Cigarral de la Santa

Dissenyat l’any 1922 per Salvador Alarma i Tastàs, dedicat a Santa Teresa, en commemoració del tercer centenari de la seva canonització, vol representar el pati d’esbarjo de la Santa. A dins hi trobarem un brollador de dos tasses, sobre d’una bassa cilíndrica i un altre brollador de paret amb dos brocs.

la pineda

Dissenyada per camuflar els edificis antics de la granja, encara en funcionament els anys 20. Hi trobarem un parell de bancs de maons i una font rústica.

jardins Lluís Martí Codolar (1864 – 1924)

jardí del Rombe

Just al darrera de la font de paret del Cigarral de la Santa, observeu al fons la edificació, trobareu aquest estany en forma de rombe, que acull una població de tortugues.

estany del passeig de les palmeres

Originalment flanquejat per palmeres datileres, el 1894 s’hi afegí el banc amb l’escut de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona.

jardins Inglada (1824 – 1852)

jardí dels Reis

Emmarcat per dos brolladors de tassa, trobem aquest monument dedicat a les visites que els reis Fernando VII i Alfonso XIII varen fer respectivament el 1828 i el 1888. L’envolta un estany, ara amagat per la exuberant vegetació, que continua per sota les escales.

punt de trobada

Just a la plaça davant del museu, us esperen aquests dos brolladors bessons, que treuen l’aigua per la boca d’una anguila cada un.

hivernacle

Al fons hi trobarem aquest brollador de paret, simulant una cova, amb una bassa semicircular.

estany Quatre Estacions

Encara podeu endevinar els frescos protegits per l’absis.

L’aigua sobrera transcorre per una canaleta a cel obert.

bosc Romàntic

Per acabar, us heu de perdre pel bosc Romàntic, i assaborir l’encant dels tres espais ben diferenciats.

La zona clàssica amb l’estany quadrifoliat i el templet dòric.

La zona de transició amb un estany rodó.

La zona Mediterrània, amb un estany amb un dels treballs d’Hèrcules i una glorieta.

jmes

Encara que nascut a Ponts, em sento barceloní d'adopció i una de les meves aficions es voltar pels raconets de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.