el dipòsit del Rei Martí

Encara que, amb la restauració i conversió en sala polivalent de 30 x 30m, sembli un lloc modern, el 1361 ja es fa esment en aquest lloc d’una mina d’aigua cedida a Bartomeu de Climent i al segle XVI la existència d’una gran cisterna. La que s’ha restaurat ara és una remodelació de la cisterna original, per proveir la font de la Bonanova inaugurada l’any 1862.

El trobareu al carrer de Bellesguard a l’alçada del número 14, l’entrada és amagada per una façana de ciment. Les normes anti COVID m’hi havien vedat l’accés, les fotos les he fetes des de l’exterior, en espera de temps millors.

Si en voleu saber més, llegiu aquest article del Punt Avui

Les fotos següents les he pogut fer gracies al 48h Open House de Barcelona.

Teniu una bona explicació de la remodelació feta per Archikubik (2014-16), al blog de cafur.

Fóra un pecat que marxéssiu de la zona sense visitar la torre Bellesguard

jmes

Encara que nascut a Ponts, em sento barceloní d'adopció i una de les meves aficions es voltar pels raconets de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.