parc de Diagonal Mar

Només ens caldrà travessar el carrer de la Selva de Mar i ens trobarem al tercer parc urbà més gran de Barcelona. Dissenyat per Enric Miralles i Benedetta Tagliabue, va ser inaugurat l’any 2002. El passeig del Taulat el divideix segregant uns jardins més petits i un àrea infantil. Als tres segments hi podem trobar abundància de vegetació i diferents estanys i aiguamolls que donen aixopluc a moltes espècies d’aus. El més interessant és la divisió dels espais per acollir tot-hom, des de pistes polivalents per practicar esports, tobogans i espais per la quitxalla, així com racons per perdre-s’hi i bancs per seure la gent gran.

fonts tubulars

La primera la trobarem a l’extrem de l’estany gran.

Dominant l’estany a la part més petita dels nens, a l’altra banda del passeig del Taulat, trobarem les altres.

estanys

L’estany gran, modulat en tres espais, un molt ample com un llac allargassat i guarnit amb la font tubular, un altre que simula uns aiguamolls i un tercer, amb un nivell més alt, creuat per un pont.

L’estany petit, amb un entorn més natural, voltat de vegetació que proporciona racons amb molta ombra per relaxar-s’hi.

Finalment l’estanyol artificial a la zona infantil, voltat de ciment, amb un joc de cascades i dominat per una quàdruple font tubular.

jmes

Encara que nascut a Ponts, em sento barceloní d'adopció i una de les meves aficions es voltar pels raconets de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *