mina d’aigua de can Travi

Al final de tot del carrer d’Horta trobarem l’avinguda de l’Estatut de Catalunya , més exactament, creuant la plaça enfonsada de Boticelli, veurem l’antiga masia de can Travi. Aquí farem l’esforç d’abastar, des de la superfície, l’espai que comprèn la mina d’aigua construïda el 1860. Primer de tot pujarem per l’avinguda del cardenal Vidal i Barraquer, fins a trobar l’escultura dels mistos (Match Cover), obra de 1987 dels escultors Claes Oldenburg i Coosje van Bruggen. Just entre les dues escultures, al mateix cantó dret, trobarem el pou de ventilació de la galeria principal. Si tornem cap enrere, creuem el parc de les Rieres d’Horta i, al carrer de Jerez, a tocar del número 26, a la vorera del parc, trobem el pou de registre. A partir d’aquí s’estén la canonada que porta l’aigua fins a les quatre torres que la distribueixen als veïns, situades a:

Al blog Memòria dels barris trobareu molt bona informació sobre la masia de can Travi, la mina de can Travi i més.

jmes

Encara que nascut a Ponts, em sento barceloní d'adopció i una de les meves aficions es voltar pels raconets de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.