font de la plaça de Valentí Almirall

Si seguim vorejant Sant Martí de Provençals per la Gran Via, arribem a tocar de la plaça de l’ajuntament de Sant Martí. Es tracta de la plaça dedicada a Valentí Almirall, polític i periodista, nascut el 1841 i un dels ideòlegs del catalanisme polític. Al mig de la plaça trobem aquesta font, d’origen desconegut, encara que es ben coneguda la intervenció en la remodelació de la plaça pels arquitectes municipals Antoni Rovira i Trias i Pere Falqués i Urpí, autors de moltes obres d’art urbà del nostre imaginari. Es tracta d’una font de dos aixetes amb cinc fanals.

Si voleu llegir bones històries del barri, entreu al blog el Giróscopo viajero

jmes

Encara que nascut a Ponts, em sento barceloní d'adopció i una de les meves aficions es voltar pels raconets de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.