llac del Parc de l’Espanya Industrial

Al costat de l’estació de Sants, es troba un espai en els terrenys de l’antiga fàbrica tèxtil l’Espanya Industrial. La fàbrica, exponent del passat industrial del barri de Sants, va ser traslladada el 1972 a Mollet del Vallés. El parc, disseny dels arquitectes Luis Peña Ganchegui, Antón Pagola i Montserrat Ruiz, es va inaugurar el 1985. Encara que hi ha varies escultures repartides per l’espai, el més característic és un tobogan metàl·lic en forma de drac, obra d’Andrés Nagel, que fa les delícies de la quitxalla. Al llac podem veure diferents brolladors i, en primer pla una escultura de Neptú obra de Manuel Fuxà (1859-1927), autor d’una escultura semblant al Parc de la Ciutadella. A la seva inauguració, es va proveir el llac d’una serie de barquetes per navegar-hi, però ja les han retirat.

jmes

Encara que nascut a Ponts, em sento barceloní d'adopció i una de les meves aficions es voltar pels raconets de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.