brolladors de la Plaça del Virrei Amat

A la confluència dels carrers de Fabra i Puig, Felip II, Pi i Molist i l’avinguda dels Quinze es troba una de les plaçes més ben reconvertides en els últims anys. De estar totalment subordinada al trànsit, fins i tot utilitzada com a rotonda dels autobusos urbans, ha esdevingut un espai amable que aprofiten els veïns amb avidesa. Amb la pacificació del començament del carrer Felip II, i conversió en àrea de jocs pels menuts, la plaça també ha guanyat un espai preciós que l’ha connectat als carrers propers.

El més característic de la decoració son els diapasons de Nou Barris, així com la pèrgola gegant. En el nostre cas ens crida l’atenció la font amb brolladors, encaixada dins un espai quadrat voltat d’escales que ens atansen a tocar de l’aigua, amb un queixal ombrívol molt apreciat a l’estiu.

El disseny, de finals dels anys 90, és obra d’Andreu Arriola i Carme Fiol.

jmes

Encara que nascut a Ponts, em sento barceloní d'adopció i una de les meves aficions es voltar pels raconets de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.