Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes

Tornem a l’avinguda de Pedralbes i la seguim fins a dalt de tot, on ens espera la Creu de Pedralbes, obra recent de 1948 construïda per Lluís Bonet i Garí. Just a ma dreta trobarem l’entrada al recinte del monestir de Pedralbes. A la baixada del Monestir, a ma esquerra es troba l’entrada del Museu, que permet la visita als espais visitables.

Recomano les visites guiades o almenys preparar la visita amb antelació amb l’ajut de la web del monestir

Ja que sou aquí, no perdeu l’ocasió de voltar per tot l’espai i sobre tot, no us perdeu la visita a l’església. Heu de tenir sempre present que encara hi viu una comunitat de monges de clausura.

brollador del claustre

Al mig del claustre es troba un brollador cobert de vegetació, dins una gran bassa circular.

pou de la cisterna

En una de les cantonades, es troba la cisterna, accessible per un pou i unes reixes que proporcionen llum a l’accés de les escales inferiors, tot enquadrat per uns bancs de ceràmica. Adjunto la gravació del só de l’interior de la cisterna, gentilesa de Chantal Sigrist.

font de l’Àngel

Just a la mateixa cantonada es troba la font de l’Àngel, es tracta d’un rentamans sobre una pica circular, presidida per la figura d’un àngel de marbre, aquesta font també s’adhereix a la tradició de l’ou com balla, el dia de Corpus.

claustre dels gats

A peu pla, al costat del claustre principal, trobarem aquest claustre interior amb la finalitat de recollir l’aigua de pluja per rentar la roba del monestir, ara recull una mostra dels rentadors, safareigs i piques de pedra. Se’n diu dels gats per la gatera de la porta que permetia l’accés dels gats des de la cuina.

Per saber-ne mes podeu accedir a l’entrada del blog de la web del monestir.

pica del refectori

De marbre, a tocar de la paret enrajolada.

jmes

Encara que nascut a Ponts, em sento barceloní d'adopció i una de les meves aficions es voltar pels raconets de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *