aqüeducte de Montcada

Es tracta de l’obra civil relacionada amb l’aigua de la que tenim restes amb més antiguitat. Iniciat cap al segle I i en funcionament fins a finals del segle IX, amb la construcció del rec Comtal, les restes han sobreviscut en la mitgera de les cases de la plaça del Vuit de Març, encara que a la Plaça Nova en tenim una reconstrucció tardana, afegida a la muralla, a la façana posterior de la casa de l’Ardiaca. Podeu seguir la reconstrucció de la muralla a Barcelofília.

Si en voleu saber més dels aqüeductes romans a la ciutat, llegiu aquest documentat article de la revista Quarhis (època II, num 6 – El cicle de l’aigua a Barcino. Una reflexió entorn de les noves dades arqueològiques) obra de Carme Miró i Alaix i Hèctor A. Orengo.

jmes

Encara que nascut a Ponts, em sento barceloní d'adopció i una de les meves aficions es voltar pels raconets de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.