font plaça de Sant Felip Neri

Avui hem d’anar a un lloc molt especial, ens atansarem a la propera plaça de Sant Jaume i a l’esquerra de la Generalitat agafarem el carrer de Sant Honorat fins al carrer de Sant Sever, llavors el seguim per l’esquerra i el primer carrer a la dreta és el carrer de San Felip Neri, hi entrarem per trobar al mig de la plaça de Sant Felip Neri aquesta font. Es tracta d’una font de quatre aixetes, sobre una bassa octogonal, obra de Joaquim de Ros i de Ramis, de 1962.

A la placeta, que podeu trobar tancada per fer les funcions de pati d’esbarjo de la quitxalla del col·legi proper, encara es veuen a la façana dels edificis, les senyals del bombardeig del 30 de Gener de 1938 que va provocar la mort de 42 persones, moltes d’elles nens del collegi ubicat a la placeta.

jmes

Encara que nascut a Ponts, em sento barceloní d'adopció i una de les meves aficions es voltar pels raconets de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.