font de les tres Gràcies

Podem sortir al carrer Boqueria i seguir a la dreta pel carrer de Quintana o baixar per l’ascensor del carrer de n’Aroles, en els dos casos arribarem al carrer de Ferrán. Al carrer de Ferrán entrarem a la plaça Reial pel passatge de Madoz.

Al mig de la Plaça Reial, entre dos fanals de sis braços dissenyats per Gaudí, veiem la font de les tres Gràcies, sobre un estany circular s’aixeca una tassa amb quatre mascarons i a sobre les tres Càrites, Aglaia, Eufròsine i Talia, deesses de l’encant, la creativitat i la fertilitat. La font de 1876 col·locada per Antoni Rovira i Trías és una còpia d’un disseny de Louis Tullius Joachim Visconti.

jmes

Encara que nascut a Ponts, em sento barceloní d'adopció i una de les meves aficions es voltar pels raconets de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.