jardins de Laribal

Just a tocar dels jardins del teatre Grec, al mateix Passeig de Santa Madrona, es troba els jardins de Laribal. Es tracta del conjunto urbanitzat més gran de la muntanya de Montjuïc, i va ser dissenyat per Jean Claude Nicolas Forestier i l’arquitecte català Nicolau Maria Rubió i Tuduri per l’Exposició Universal del 1929

S’hi pot accedir des dels jardins del teatre Grec, des del Museu Etnològic de Barcelona i a la part superior pel costat del Museu Mirò, però jo recomano l’entrada inferior del Passeig de Santa Madrona.

font del Sàtir

La primera que ens rebrà és la font del Sàtir, voltada d’escales que ens menen a les terrasses superiors.

cascada de la font del Gat

Arribant fins a baix del tot, a mà esquerra, hi trobarem la finalització de la cascada de la font del Gat, que en una col·lecció de salts controlats, parteix de la part superior dels jardins.

escales del Generalife

Estan situades tocant als jardins del teatre Grec, de fet, les escales son la connexió amb aquests jardins.

estany de la ceràmica

Just darrera del Museu Etnogràfic, es troba un espai recollit, on les nits del mes de Juliol hi fan projeccions patrocinades pel museu. Escoltant la rauca de les granotes de l’estany, es fa difícil imaginar que et trobes al mig de la ciutat

Tancant l’espai, l’escultura Estival de Jaume Otero de 1929, n’hi ha una reproducció en guix del mateix autor al MNAC.

font de la glorieta dels Xiprers

Al final del roserar de la colla de l’arròs, es troba la glorieta de xiprers amb una font al centre

brollador de la Ceràmica

Font amb motius mariners recoberta de ceràmica esmaltada, obra de Josep Llorenç i Artigas, que connecta el roserar de la colla de l’arròs amb la font del Gat.

font d’obra

Als peus de l’escala que mena a la font del Gat, es troba una font d’obra que conforma una placeta circular amb dos bancs al seu costat esquerra.

font del Gat

Potser la més famosa de Barcelona, arran de la cançó La Marieta de l’ull Viu, del periodista i autor teatral Joan Amich i popularitzada en un cuplet per la Pilar Alonso. Ubicada dins una cova, amb un banc de pedra a cada costat, el cap va ser esculpit en pedra per Josep Antoni Homs.

L’edifici, de Puig i Cadafalc, que albergava un popular restaurant, ara és la seu del Centre d’Estudis Olímpics Joan Antoni Samaranch

abeurador de bestiar annex a la font del Gat

Pujant les escales, just damunt, el pati de la font del Gat, es trobar aquest antic abeurador de bestiar, ara reciclat en tres bancs per reposar-hi.

estany de Laribal

A la terrassa, sota la font del Gat, hi trobarem un estany quadrat que ajuda a refrescar l’ambient.

plaça del claustre

Justa a tocar dels jardins del teatre grec, a baix, amagada pels arbres, en una petita placeta, ens podrem refrescar en aquest humil font d’obra d’una sola aixeta.

jmes

Encara que nascut a Ponts, em sento barceloní d'adopció i una de les meves aficions es voltar pels raconets de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *