jardins del teatre Grec

Avui volem gaudir d’abundància d’aigua, per això aprofitarem que som a tocar de la muntanya de Montjuïc i ens endinsarem en un racó que molts barcelonins només han conegut a l’estiu.

Els mesos de Juliol, cada any es produeix una transformació de la muntanya que acull una munió d’esdeveniments culturals, un dels espais singulars que els hi dona aixopluc és el teatre Grec. Hi podem accedir des del Poble Sec a traves del Passeig de l’Exposició, o des del Paral·lel pujant pel carrer Lleida i seguint pel Passeig de Santa Madrona, davant mateix del mercat de les Flors que acull el teatre Lliure de Montjuïc.

Dissenyats per l’enginyer francès Jean Claude Nicolàs Forestier l’any 1929, el seu nom original va ser rosaleda Amargós.

cascada exterior del teatre Grec

Primer de tot, al Passeig de Santa Madrona, a la mateixa façana del teatre, a la dreta de l’entrada principal, hi trobarem la cascada exterior dels Jardins.

Ara ens toca accedir als jardins, ho farem a traves de les escales davanteres o si tenim dificultats, gracies a l’ascensor que es troba a la cantonada dreta, encara que només és accessible durant la temporada de teatre, al Juliol.

pavelló de Música

La primera edificació que ens crida l’atenció és l’antic pavelló de música de l’Exposició Universal del 1929, enganxat a la seva terrassa hi veurem la cascada que proporciona l’aigua del brollador superior pel petit estany quadrat amb vegetació.

brollador circular

Al mig dels jardins es troba un petit brollador circular, amb unes lloses que l’encerclen.

estany circular

No podem oblidar l’estanyol circular, amb vegetació, que refresca l’ambient a l’estiu.

teatre Grec

Abans de marxar d’aquest lloc, anirem a veure la magnifica construcció de l’arquitecte Ramon Raventós amb capacitat per a 1.900 espectadors, on es fan els espectacles del festival d’estiu, i seurem una estona a les seves grades com si fóssim a la Grècia clàssica.

jmes

Encara que nascut a Ponts, em sento barceloní d'adopció i una de les meves aficions es voltar pels raconets de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.