font de Sant Jordi

Avui ha estat un dia molt ple de notícies i ja fa temps que tenia programada, a les dotze del migdia, una trobada per fotografiar la font de Sant Jordi. Malgrat l’enrenou, he estat atès amb una gran amabilitat i d’avant les meves excuses per la inoportunitat del dia, només he rebut un càlid, “tranquil, el món segueix girant”.

La font està ubicada al pati dels Tarongers, dins del Palau de la Generalitat, a la Plaça de Sant Jaume. Consta d’una bassa octogonal i a sobre les columnes, que conformen la columna central, hi ha un brollador amb una imatge de Sant Jordi matant el drac. L’escultura de Sant Jordi original del 1926 és obra de Frederic Galcerà Alabart.

El dia de Sant Jordi és de portes obertes i la font és plena de roses.

jmes

Encara que nascut a Ponts, em sento barceloní d'adopció i una de les meves aficions es voltar pels raconets de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.