brolladors de la Universitat de Barcelona

Ara m’agradaria presentar-vos un espai públic poc conegut, però on hi he esmerçat moltes de les meves hores d’estudiant, es tracta dels jardins i claustres de la Universitat de Barcelona.

Dins del formidable edifici que emmarca la plaça de la Universitat, es troba un jardí botànic que va ser creat posteriorment a l’edifici de Elies Rogent, el 1871 i el manté la Facultat de Biologia, encara que actualment la seva seu es a l’avinguda de la Diagonal.

Curiosament, l’entrada a l’edifici no es produeix gairebé mai per la seva entrada natural, el gran atri central, ja que tots els estudiants i professors, acostumen a entrar per les portes laterals que menen al pati de Lletres, la de l’esquerra o al de Ciències, la de la dreta.

En cada un dels patis porxats, trobarem un petit estany amb peixos i un minúscul brollador, encara que haurem de buscar la porta de connexió entre patis, que passa per darrera de l’atri, per accedir al reposat jardí Ferran Soldevila, actualment s’hi pot entrar també des del carrer Aribau.

Al jardí, a mes de l’hivernacle i les espècies catalogades, ens rebrà un deliciós estanyol amb un brollador sobre una pedra coberta de vegetació.

Recomano reposar en els seus bancs, o només assegut entre les pedres, escoltar el soroll de l’aigua o dels ocells que sempre acompanyen el lloc, pots tenir sort i que algun dels gats que hi viuen s’atansi per que l’acariciem una mica.

jmes

Encara que nascut a Ponts, em sento barceloní d'adopció i una de les meves aficions es voltar pels raconets de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.