claustre de la Catedral

Ja que coneixem el carrer del Bisbe, avui entrarem a la Catedral d’una manera diferent, en lloc de fer-ho per la porta principal, seguirem pel carrer del Bisbe fins a la placeta de Garriga i Bachs, aprofitarem que han obert l’entrada del claustre per poder veure el pessebre de Nadal, ens hi colarem sense cap problema, en el meu cas, he d’agrair al vigilant que m’hi va deixar entrar a fer fotos de les fonts encara que ja estava tancat pels visitants.

Font de Sant Jordi

A dins del pati del claustre, sota un templet de 1449 del mestre d’obres Andreu Escuder, tancada entre reixes pels visitants, trobem la font de Sant Jordi d’estil gòtic, es tracta d’un aljub de setze costats sobre el que es troba una tassa octogonal amb mascarons on s’hi han afegit aixetes per on es vessa l’aigua, a dalt de tot del brollador hi ha una escultura de Sant Jordi lluitant amb el drac obra d’Emili Colom del 1970.

Aquesta es la primera font de la ciutat on es va instaurar el dia de Corpus la tradició de l’ou com balla.

brollador de les oques

Al bell mig del safareig, hi ha un altre brollador que refresca l’ambient, a sobre d’un bloc cobert de vegetació. Es la bassa on es banyen les tretze oques de la Catedral, son tretze en record dels anys i del nombre de martiris que va patir Santa Eulàlia, i son oques blanques com a símbol de puresa de la Santa. L’estany està voltat per tres petits brolladors.

jmes

Encara que nascut a Ponts, em sento barceloní d'adopció i una de les meves aficions es voltar pels raconets de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.