font dels sis putti

Avui també anirem a la Plaça de Catalunya, encara que no en sortirem del mig, ens dirigim a la part mar de la plaça, just davant de l’edifici del Banc d’Espanya i girem en rodó per contemplar la primera font que es va instal·lar en la urbanització de l’actual plaça de Catalunya.

Aquesta font, dissenyada per Jaume Otero el 1926, està dedicada al naixement de Venus i està envoltada per sis putti, que representen a Cupido.

La part posterior està bastant descuidada, la part davantera, consta de tres estanys on l’aigua hauria de caure en cascada produint escuma, però com sempre està força bruta, es perd l’efecte mitològic.

jmes

Encara que nascut a Ponts, em sento barceloní d'adopció i una de les meves aficions es voltar pels raconets de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.