brollador de la casa de l’Ardiaca

Mirant la catedral per la façana principal, a mà dreta, entre dos columnes romanes es troba el carrer del Bisbe, una petita rampa a tocar de l’arc de les restes de l’aqüeducte Romà, pujant pel carrer, a mà esquerra trobarem la casa de l’Ardiaca.

El que primer ens crida l’atenció es la bústia modernista de 1902, obra de Lluís Domènec i Montaner, quan l’edifici va ser la seu del col·legí d’advocats de Barcelona.

El brollador es conseqüència de la remodelació del segle XVI, obra de Lluís Desplà i d’Oms. Es tracta d’un aljub quadrat amb angles arrodonits sobre el que hi ha col·locada una tassa octogonal amb mascarons, per on es vessa l’aigua, a sobre hi ha un brollador amb forma de bolet.

Recomano la visita el dia de Corpus, per contemplar l’espectacle de l’ou com balla.

jmes

Encara que nascut a Ponts, em sento barceloní d'adopció i una de les meves aficions es voltar pels raconets de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.