font de Canaletes

Començo el meu passeig per la ciutat des de la plaça de Catalunya. Tant hi fa si arribes en transport públic o en vehicle particular i has aparcat sota la plaça. La sortida natural et portarà a la Rambla, el passeig més bulliciós de la zona i lloc de trobada de tothom que vulgui conèixer l’ambient que s’hi respira.

A mà dreta, gairebé amagada entre les cadires que ens conviden a reposar uns instants i els arbres que ens ofereixen la seva ombra, hi trobem una font molt més humil del que la seva fama ens feia esperar. Es tracta de la font de Canaletes, nomenada així pel tram de Rambla on està ubicada i molt coneguda com a punt de reunió dels afeccionats del Barça en les seves jornades de celebració.

Disseny de Pere Falqués i Urpí de l’any 1892, aquesta és una font de quatre aixetes completada per un abeurador pels gossos i amb quatre fanals coronats. Està decorada amb una sanefa daurada just a sobre la teuladeta de la font i sobre cada aixeta té pintat l’escut de la ciutat.

detall de les quatre tasses i la font pels gossos.

Hi ha una llegenda que diu que els que beuen de les seves aigües s’enamoren per sempre de Barcelona i tornaran a visitar-la per lluny que vagin.

Com anècdota simpàtica, si baixem per Rambles, a ma esquerra, trobarem una gran botiga del Barça que té una reproducció de mitja font de Canaletes, que reflectida en un gran mirall en fa una de sencera.

Aquí trobareu la llista de totes les fonts d’aquest model instal·lades a la ciutat.

jmes

Encara que nascut a Ponts, em sento barceloní d'adopció i una de les meves aficions es voltar pels raconets de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.