font de can Gaig

Desmuntada per l’ajuntament el 2001, al cap de vint anys, l’han tornat a posar molt a prop del seu lloc original. Ara la trobarem al carrer de Garcilaso a tocar del carrer Gran de la Sagrera, en una reconstrucció de Rudi Ranesi de l’empresa Arcovaleno Restauro SL.

La font va ser un disseny de l’arquitecte Antoni Rovira i Trias, i des de 1865, per encàrrec de l’ajuntament de Sant Martí de Provençals, proveïa d’aigua als veïns de la Sagrera. Primer amb l’aport d’una mina propera, finalment connectada a la distribució general.

Si voleu saber la història de la mina, llegiu aquest documentat article de Jordi Sánchez i Ruiz a la revista Tota la Sagrera (núm 185, pàgines 4 i 5)

jmes

Encara que nascut a Ponts, em sento barceloní d'adopció i una de les meves aficions es voltar pels raconets de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *