aqüeductes del Llobregat

Aquest cop mostraré una obra que treu aigua de Barcelona cap en fora, en lloc de dur-la cap a la ciutat. La conducció es va fer el 1878 per proveir les poblacions del Baix Llobregat de l’aigua de la muntanya de Sant Pere Màrtir, on ja hem vist el dipòsit de Finestrelles

aqüeducte sobre el torrent d’en Farré

Hem anat a l’altra banda de Barcelona, al municipi de l’Hospitalet. L’aqüeducte, de vuit arcs rebaixats, passa per damunt del torrent d’en Farré, a tocar de la bòbila de can Nyac, de la que només en queda la xemeneia. Hi podem accedir còmodament amb el metro i baixar a la parada de Can Boixeres.

aqüeducte sobre el torrent de Can Clota

Només ens caldrà travessar el camí de Boixeres i trobem la continuació de l’obra, ara al municipi d’Esplugues de Llobregat, exactament al damunt del torrent de Can Clota, a on hi ha l’aqüeducte més llarg.

jmes

Encara que nascut a Ponts, em sento barceloní d'adopció i una de les meves aficions es voltar pels raconets de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *