Pantà de Vallvidrera

Aquesta obra, començada el 1850, tenia el propòsit de garantir l’abastiment d’aigua a la Vila de Sarrià. El conjunt consta de la presa pròpiament dita, de la mina que forada la muntanya per transportar-la i finalment de la torre d’aigua que l’hi dona pressió per distribuir l’aigua a les fonts de la Vila.

torre d’aigües del Pantà

Per trobar-la hem de pujar pel carrer Major de Sarrià fins a travessar la Ronda de Dalt, seguir pel passeig de Santa Eulàlia també fins al final i a la dreta trencarem pel carrer de Vidal i Quadras, dedicat a la família impulsora del projecte.

pantà de Vallvidrera

Per anar-hi recomano agafar els ferrocarrils de la Generalitat fins a Vallvidrera Superior o a la següent parada al baixador de Vallvidrera. Jo hi he anat en vehicle privat per la BV-1462 que comença a l’Avinguda de Vallvidrera. Construït per Elies Rogent, inaugurat el 1864, es considera una joia d’enginyeria hidràulica, ja que la presa està feta de maons. Al seu temps podia embassar fins a 18.000 metres cúbics d’aigua. Ara s’ha convertit en un refugi de fauna.

mina Grott

Per poder comunicar les dues infraestructures, el mestre d’obres Antoni de Campanyà va excavar un túnel de 1400 metres.

Si en voleu saber totes les seves vicissituds, llegiu l’entrada de la web sortides amb gràcia.

jmes

Encara que nascut a Ponts, em sento barceloní d'adopció i una de les meves aficions es voltar pels raconets de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *