font del carrer de Sol i Padrís

Travessem la Via Augusta i seguim pel ja conegut carrer de Margenat, per anar a explorar el parc dedicat a Joan Reventós. Malgrat no trobar cap font dins el parc, pel camí hem trobat aquesta font de manera inesperada. A dins el pati de veïns del número 6 del carrer Sol i Padrís veiem aquest brollador, ara sense funcionar, amb un monumental mural de ceràmica. Gracies a la bona acollida del senyor Eduard Vidal, puc accedir-hi i conèixer els orígens de la font, ubicada antigament a la finca de la seva família a Vilassar de Mar. També m’explica el significat de l’al·legoria a Catalunya, ja que em fa notar el Pi de les tres branques, la Serra de Montserrat i el nen tocant la tenora en homenatge a la Sardana.

Per cert, si observeu abaix a la dreta, veureu la signatura del ceramista Salvador Sunet Urgellès, autor també de la ceràmica de la font de la Travessera de Gràcia. Si en voleu saber més, accediu al blog mantingut pel seu net.

Al parc de Joan Reventós, he trobat aquest test, fet possiblement amb una antic brollador.

jmes

Encara que nascut a Ponts, em sento barceloní d'adopció i una de les meves aficions es voltar pels raconets de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *