jardins de la Tamarita

Només hem de creuar el Passeig de Sant Gervasi i trobarem oberts els jardins de la Tamarita. Dissenyats el 1911 per Nicolau Maria Rubió i Tudurí, va ser un dels seus primers treballs.

estany dels lleons

Al davant de l’entrada, ja ens rep aquest estany, amb tres brollador al fons i un lleó a cada costat.

fonts laterals a la porta

Acabem d’entrar i ens girem i a banda i banda de la porta tenim aquestes fonts d’on brolla aigua de la boca de la carassa.

doble copa del jardí de les Gardènies

Per anar trobant els elements aquàtics, ens desplaçarem a l’esquerra de l’edifici principal. Aquest brollador, de copa doble, proporciona l’aigua a l’estany rectangular adossat.

font de les Granotes

Seguim el caminet i a ma esquerra trobem aquesta bassa, voltada d’una barana, amb quatre granotes a cada cantonada, que l’hi donen el nom, a la roca central hi resta el brollador, que en el seu moment sorgia enmig d’una copa, ara desapareguda.

font dels Cignes

A la terrassa superior trobarem aquest brollador, amb dos nens jugant cada un amb un cigne.

brollador de Terracota

Pujant unes escales, trobem un espai recollit on hi ha aquest brollador de terracota que vessa les seves aigües a una petita bassa circular que l’envolta.

Cascada clàssica

Per tancar aquest petit jardí en forma de pati, es va habilitar aquesta cascada feta amb closques marines.

jmes

Encara que nascut a Ponts, em sento barceloní d'adopció i una de les meves aficions es voltar pels raconets de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *