jardins Julio Muñoz Ramonet

Ben a tocar, a la cantonada dels carrers de Muntaner amb Marià Cubí, trobem el palau del Marqués d’Alella i al voltant, els jardins dedicats al seu últim propietari, Julio Muñoz Ramonet. Van ser inicialment dissenyats el 1916 pel mateix Jean Claude Nicolas Forestier, encara que posteriorment, el 1957, va ser remodelat pel paisatgista Joan Mirambell i Ferran.

estanys

El que primer ens crida l’atenció, son els dos estanys, el primer dominat per la escultura de 1919, dona asseguda, obra de Josep Dunyach i Sala i l’altre, a tocar de la casa, voltat d’escultures del mateix Dunyac i amb una parella confidències a la platja, obra de 1934.

brollador

Amagar en un extrem del jardí, trobem aquest brollador de marbre, que ara només està superposat i ja no raja.

jmes

Encara que nascut a Ponts, em sento barceloní d'adopció i una de les meves aficions es voltar pels raconets de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.