castell de Montjuïc

Ara només ens cal acabar d’arribar a dalt del Castell. Tan sols la vista ja paga la pena de l’esforç, aconsello arribar-hi amb telefèric, per gaudir d’un altre transport original de la Ciutat.

pous

A dins de la fortalesa, però fora del pati d’armes, trobareu aquest primer pou que està sobre la cisterna principal del Castell.

Dins el pati d’armes, a un costat, allunyat de la porta d’entrada, trobem aquest segon pou, al damunt de la segona cisterna.

cisternes

A la dreta de la porta principal, passat el pont d’entrada, trobem el cos de guàrdia, al baluard de Santa Amàlia, i al fons la cisterna principal del Castell, fins a principis d’aquest any encara proveïa aigua al Poble Sec. Ara ja és seca.

Per buscar la segona cisterna, no accessible per visitar, cal baixar als calabossos, i al final del passadís la podreu trobar.

La tercera i més petita, ara no accessible per motius sanitaris, proveïa aigua als vigies de la torre, al darrere de la porta, la podeu visitar quan tot es normalitzi.

jmes

Encara que nascut a Ponts, em sento barceloní d'adopció i una de les meves aficions es voltar pels raconets de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *