font de la Bellesa

A la plaça de Dante, davant de les piscines municipals de Montjuïc, tenim aquesta font, que configura una rotonda per canviar de sentit. Al cap de munt hi ha la bellesa de Josep Llimona i Bruguera, instal·lada en aquest lloc per l’Exposició Universal, encara que la obra és de 1925.

Just al darrera comencen els jardins dedicats a Joan Brossa, un altre dels grans poetes catalans amb jardins dedicats a Montjuïc. Aquests no tenen estanys, ni fonts, en canvi si tenen zones humides per afavorir una vegetació de ribera, i quatre escultures dedicades a personatges famosos, Joaquim Blume, Charlot, Carmen Amaya, Charlie Rivel, restes de l’antic parc d’atraccions així com una dedicada a Dante, davant de la plaça.

jmes

Encara que nascut a Ponts, em sento barceloní d'adopció i una de les meves aficions es voltar pels raconets de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.