jardins de Joan Maragall

Ubicats al voltant del palauet Albéniz, l’entorn va ser urbanitzat per Jean Claude Nicolás Forestier. L’entrada principal es fa per un camí particular que comença davant del Museu Olímpic i de l’esport. Habitualment es pot visitar els caps de setmana fins a les tres de la tarda.

nu a l’estany

Seguint el camí esquerra, a tocar de la paret exterior, trobem a ma dreta aquest estany circular, al seu interior l’escultura nu a l’estany, obra de 1970 d’Antoni Casamor.

dones a la cascada

Tot seguit ens acaronen els sons de la gran cascada, l’estany superior protegit per una gran barana de pedra deixa caure l’aigua a través dun gran semicercle a l’estany inferior, a cada banda les dones d’Eulàlia Fàbregas de Sentmenat, obres de 1970.

estany dels Angelots

Acollit pels Magnoliers, primer veiem l’estany circular amb un brollador que proporciona l’aigua del conjunt, per tot seguit descobrir el rierol en forma de cascada i l’estany inferior amb les escultures de bronze, els querubins son obra de la barcelonina Lluïsa Granero, la primera catedràtica d’escultura a la Facultat de Belles Arts. Per cert, l’aigua d’aquesta font té un sistema de recirculació que la manté en un circuit tancat.

font del Teatre

Al costat trobem la font del Teatre, una gran plataforma circular, sobre l’estany en forma de mitja lluna al final d’un amfiteatre florit.

brollador i cascada del Palauet Albéniz

Tornem a l’explanada i davant del Palauet trobem el conjunt monumental més complert, amb un brollador damunt de tot i una cascada monumental emmarcada amb brolladors i dues escultures de Lluïsa Granero a cada costat.

font d’obra

Baixant les escales al costat del Palau, trobem aquesta font d’obra amagada en un petit jardí romàntic.

brolladors bessons dels tritons

A cada costat del Palauet, trobem aquests brolladors bessons, amb un raig sortint a cada cara i un altre al peix que subjecta el tritó damunt seu.

jmes

Encara que nascut a Ponts, em sento barceloní d'adopció i una de les meves aficions es voltar pels raconets de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *