torre d’aigua de la fàbrica Bonaventura Costa Font

Seguirem al barri del Camp de l’Arpa amb una infraestructura industrial. Al carrer de Trinxant, cantonada amb el del Freser, trobem aquests vestigis del passat industrial de la zona. El projecte fabril va ser realitzat per Francesc Mitjans Miró el 1948, l’empresa pertanyia al ram de l’aigua, és a dir la missió consistia a ennoblir els teixits que en brut es rebien de múltiples fàbriques de teixits de Catalunya i tota España. Els processos eren de rentat, blanqueig, tint i acabats inarrugables, impermeables, ignífugs, etc. També es va treballar per servir teixits a l’exèrcit espanyol i algerià.

Podeu llegir-ne més al blog Patrimonio industrial de Barcelona

jmes

Encara que nascut a Ponts, em sento barceloní d'adopció i una de les meves aficions es voltar pels raconets de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.