torre de les aigües de Dosrius

Avui ens hem enfilat cap a dalt de tot del Tibidabo, per veure la torre de les aigües. Dissenyada per l’arquitecte Josep Amargós i Samaranch, va ser posada en funcionament l’any 1905. A l’interior encara es pot emmagatzemar 100 metres cúbics d’aigua.

Encara que inicialment l’aigua provenia dels dipòsits del turó de la Rovira, ara ja s’abasteix directament del ATL de la Trinitat. Pels voltants hi han altres dipòsits soterrats per poder satisfer les necessitat de la demanda a la serra de Collserola.

L’esdeveniment 48h Open House 2022 m’ha permès fer les fotografies de l’interior i les magnífiques vistes des de la terrassa superior. Moltes gràcies al personal tècnic de Aigües de Barcelona per la seva amabilitat i bona disposició.

jmes

Encara que nascut a Ponts, em sento barceloní d'adopció i una de les meves aficions es voltar pels raconets de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.