el Park Güell

Reconegut per la UNESCO com a patrimoni de la humanitat, aquesta obra de Gaudí també ens obsequia, només arribar a l’entrada principal, amb un conjunt escultòric de tres fonts, que representen els països catalans.

primer brollador

Aquesta, plena de vegetació i pedres rugoses dues de les quals prenen forma de petxina, està voltada de dos cercles, un que simbolitza el món i un altre, el traç del compàs de l’arquitecte.

font del Xai

La segona font, un xai encastat en un trencadís amb l’escut de Catalunya.

font del Drac

La més coneguda i espectacular, és la del trencadís en forma de Drac o Salamandra, en record de la ciutat de Nimes, on es va criar el comte Güell. La boca servia com a sobreeixidor de l’aigua de la cisterna que es troba sota la sala de les cent columnes.

brollador superior

A dalt de tot, davant del banc de ceràmica que l’envolta, es troba aquest element compost per tres braços units a la part superior, a sobre d’un brollador circular.

font de la plaça

Anomenada també font de can Muntaner, remodelada recentment, ara no és visitable. Es tracta del brollador d’una font magnesiana que va embotellar Gaudí amb la marca SARVA. La trobareu al fons de la paret de la sala hipòstila, al final d’unes escaletes, tancada amb una reixa de protecció.

cisterna

Als fonaments de la sala hipòstila o de les cent columnes, s’hi amaga una cisterna que proporciona l’aigua de rec pel complexe. Va ser dissenyada per emmagatzemar l’aigua sobrant de la font SARVA, així com la recollida de la pluja, mitjançant les columnes, de la plaça de la Natura. A la Vanguardia hi teniu un breu article amb unes fotografies de l’interior.

jmes

Encara que nascut a Ponts, em sento barceloní d'adopció i una de les meves aficions es voltar pels raconets de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *