dipòsits del Turó de la Rovira

Per arribar a dalt del Turó haurem de sortir de la plaça del Baró pel carrer de la Torre Dulac i, a la cruïlla amb el carrer de Tenerife, trobem, a ma dreta, la rampa que ens menarà fins al capdamunt del mirador de les Bateries i del dipòsit de les Altures. Si a mig camí ens desviem a l’esquerra, podrem travessar l’esvoranc de la pedrera amb el pont de Mühlberg, construït l’any 1991, i arribar a sobre dels dos dipòsits d’un milió de litres cadascun, de planta rectangular, el primer d’ells es va escripturar l’any 1886, el segon es va construir l’any 1959.

El tercer dipòsit, de planta circular, va entrar en funcionament l’any 1966. L’aigua dels tres dipòsits la proporciona el dipòsit del parc de les Aigües, per aquest motiu agafa el nom la seva casa de les Altures, construïda a tocar del complex de bombes, ara electrificades, que pugen l’aigua aquí dalt.

Si en voleu saber més, llegiu l’entrada del blog canBaró.

jmes

Encara que nascut a Ponts, em sento barceloní d'adopció i una de les meves aficions es voltar pels raconets de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.