jardins del Doctor Pla i Armengol

Tornem a pujar una mica per l’Avinguda de la Mare de Deu de Montserrat i de seguida, a ma esquerra, trobarem els jardins. Antiga seu de l’institut Ravetllat-Pla, centre d’investigació antituberculosa. Els jardins i la finca, d’estil noucentista, varen ser dissenyats el 1930 per l’arquitecte Adolf Florensa, que hi va instal·lar diverses escultures.

Venus de Frejús

Just d’avant de la casa, ens rebrà aquesta escultura, sobre una bassa d’aigua, es tracta de la Venus de Frejús, dissenyada pel mateix Florensa, el 1930.

Safareigs

A ma dreta de la casa, un una mica més amunt i l’altre al mateix nivell i amb un pou adossat, es troben aquests dos safareigs, coberts per una pèrgola amb plantes, l’aigua és naturalitzada, sense productes químics.

A baix, al fons de tot, també hi ha un parrell de basses per aprovisionar el jardí.

font del garrofer

Seguint el caminet del nivell superior descobrirem, aixoplugada per un garrofer, i voltada per dos bancs de maons, aquesta font recoberta de ceràmica.

pica

Al primer pis, al costat dret de la casa, es troba aquesta pica de ceràmica a la galeria.

brollador

A ma esquerra, una mica per sota de la casa, ens acompanyen els sons d’aquest bonic brollador de ceràmica, en una tassa octogonal.

banc

Al mateix nivell, però a l’altra banda de la casa, trobem aquest banc de ceràmica, d’inspiració egípcia, voltant un monument al doctor Pla i Armengol i al davant una petita bassa quadrada.

jmes

Encara que nascut a Ponts, em sento barceloní d'adopció i una de les meves aficions es voltar pels raconets de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *