carrer de les Bugaderes d’Horta

Avui he de donar un reconeixement a la feina de les bugaderes d’Horta. Per més d’un segle van ser un actiu industrial de la zona al rentar de manera professional la roba, dels hospitals i dels burgesos de Barcelona. L’any 1787 hi havia 80 empreses de bugaderia a la població. L’ultim vestigi d’aquesta activitat resta al carrer de les Bugaderes, amb els safareigs, visibles des del carrer. Per accedir-hi, a partir del Passeig de Maragall, només heu de pujar pel carrer de Granollers i girant pel de les Franqueses arribareu al carrer d’Aiguafreda que és el carrer de les Bugaderes.

No vull marxar del barri sense recordar un altra bugadera famosa, la de Can Paronet, al camí de Sant Genís a Horta.

jmes

Encara que nascut a Ponts, em sento barceloní d'adopció i una de les meves aficions es voltar pels raconets de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *