parc de Sant Martí de Provençals

Travessant el pont del Treball Digne, ens endinsem a la Verneda de Sant Martí, aquí, voltant el nucli antic, del segle XVI, s’ha estructurat un parc que proporciona un veritable pulmó al barri.

font de Sant Martí de Provençals

A l’explanada davant de l’església, al costat del carrer Agricultura, ens rep aquesta escultura monumental, en forma de bomba d’aigua sobre una columna de 4 metres d’alçada. Dissenyada el 1987 pels arquitectes Carles Martí i Antonio Armesto, és obra de l’escultor Antoni Roselló. Al final d’un petit canal, trobem un estany rectangular que recull l’aigua sobrant.

safareig de can Cadena

Seguint pel carrer fins a trobar el carrer d’Agricultura, a la cantonada es troba l’antiga masia de can Cadena, al darrera, entre les reixes de la tanca, podem entreveure el safareig, encara ple d’aigua.

piràmides del parc de Sant Martí

Ara entrarem a la quadrícula del parc, on tenim un espai ample ordenat per unes escales que custodien aquestes dues fonts bessones. El tret característic és un prisma triangular sobre una esfera, dins una bassa rectangular i dues aixetes d’acer inoxidable.

fonts quadrades

A les dues cantonades del parc, trobem també dues fonts bessones, en forma quadrada.

llac

A la part exterior, a tocar del gran tancat per l’esbarjo dels gossos, encara queden les restes del gran llac, ara escapçat per les obres interminables de l’estació de la Sagrera.

jmes

Encara que nascut a Ponts, em sento barceloní d'adopció i una de les meves aficions es voltar pels raconets de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *