Parc de Can Sabaté

Avui anirem a un dels barris oblidats de Barcelona, travessarem el carrer més llarg de la Ciutat, la Gran Via de les Corts Catalanes, a l’alçada de la Plaça Cerdà i, ens endinsarem una mica pel Passeig de la Zona Franca fins a girar a l’esquerra pel carrer de la Mineria, ben aviat trobarem l’entrada al Parc de Can Sabaté. Dissenyat el 1984 per Neus Solé, Imma Jansana i Daniel Navas, inicialment es volia anomenar jardí de les Estrelles.

font d’obra

El primer que trobem és un espai tranquil per relaxar-se i passar l’estona, amb uns bancs amables i una font d’obra, d’una sola aixeta, per refrescar la gola.

llac del Ronyó

Davant de la font d’obra, veiem el petit llac, en forma de ronyó, amb tres brolladors mòbils que proporcionen figures canviants.

font de la Piràmide

La part més interessant del parc, la constitueix la gran plaça enrajolada i, sobre tot, la font de 2,40 metres en forma de piràmide que es connecta per un canal de cinquanta metres amb el safareig del final del parc, en forma de pèrgola i amb un gran brollador.

jmes

Encara que nascut a Ponts, em sento barceloní d'adopció i una de les meves aficions es voltar pels raconets de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *