font de la Pagesa

Avui, dia de Sant Jordi, vull trencar el confinament, encara que només sigui de manera virtual. Aprofitant les fotos que tinc en reserva, acabaré la ruta de l’Eixample, lloc ideal per passejar aquestes dates, i quan es pugui, recomano acabar la jornada visitant els floristes Navarro, al carrer València, per gaudir de la vista i del nas alhora.

Deixeu que us porti a una Plaça castigada pel trànsit que l’ha partit en dues, La Plaça del Doctor Letamendi, a la cruïlla del carrer d’Aragó amb el de Enric Granados. Anirem a la banda muntanya, al cantó oposat a l’edifici d’Hisenda, allí trobarem la font del dia. Es tracta d’una escultura d’Eduard Batiste Alentorn, inaugurada el 1917, d’una sèrie de tres, juntament amb la de la Palangana i la de la Tortuga, per col·locar a l’Eixample. Representa la faula de la lletera, i mostra una noia, damunt d’un pedestal, que portava una gerra de llet que ara la té trencada a costat del seu peu dret.

jmes

Encara que nascut a Ponts, em sento barceloní d'adopció i una de les meves aficions es voltar pels raconets de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.