riu Besòs

Abans de sortir del barri de Baró de Viver, anirem en direcció Nord pel carrer de Clariana i ens acomiadarem amb la visita d’un dels elements que conformen el límit geogràfic de Barcelona. Es tracta del riu Besòs, encara que amb poca longitud, cobreix menys de 18 kilòmetres, ha tingut una importància cabdal en l’aprovisionament d’aigua a la Ciutat de Barcelona. A la seva ribera, exactament a Montcada i Reixac hi trobarem els inicis del Rec Comtal. El riu, tristament cèlebre per les riuades de 1962, que va provocar centenars de morts a la Comarca del Vallès. De ser un dels rius més contaminats d’Europa, cap als anys 80, ara ha recuperat la qualitat de les seves aigües i ens obsequia amb un acollidor Parc Fluvial a tocar de Barcelona, Sant Adrià i Santa Coloma.

jmes

Encara que nascut a Ponts, em sento barceloní d'adopció i una de les meves aficions es voltar pels raconets de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *