Pavellons Güell

Sortim del Palau de Pedralbes per la porta del carrer de Pere Duran Farrell, al cantó Besòs i travessant el carrer, veurem la tanca dels Pavellons Güell.

Patrimoni de la Universitat de Barcelona, el 2015 va cedir l’espai, fins al 2025, a l’Institut del Paisatge Urbà de l’Ajuntament de Barcelona, amb l’objectiu d’obrir-lo al públic i de procedir a la seva restauració.

Per entrar-hi, girarem a la dreta pel carrer George Roseborough Collins fins a la cantonada amb l’avinguda de Pedralbes. Primer de tot ens sobtarà la magnificència dels edificis dissenyats per Gaudí, i sobre tot la porta amb la reixa de ferro en forma de drac.

El recinte es pot visitar dins la ruta del modernisme, a qui vull agrair la deferència que van tenir en deixar-me passejar pels jardins, malgrat estar actualment tancat al públic per restauració.

brollador de ceràmica

Ja des de la porta, podem observar un brollador, amb base decagonal, de ceràmica, que si be no és original, és la reconstrucció d’un antic brollador de la Casa Vicens.

abeurador

Al costat de la cavallerissa i el picador trobarem aquest abeurador circular, a la paret encara veiem restes de les anelles per estacar els animals.

safareig

Al darrere de l’antiga casa del conserge, sota d’un arbre, trobem un safareig circular d’obra, probablement dels anys 50 o 60.

jmes

Encara que nascut a Ponts, em sento barceloní d'adopció i una de les meves aficions es voltar pels raconets de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *