Turó Park

Ens desviarem una mica de l’avinguda de la Diagonal per conèixer un racó deliciós a pocs metres de la sorollosa plaça de Francesc Macià. Obra de l’arquitecte Nicolau Maria Rubió i Tudurí que el 1934 va reordenar els antics jardins de la finca de la família Bertrand Girona, allà on hi havia hagut un parc d’atraccions amb el nom de Turó Park.

monument a Pau Casals

Pujarem per l’avinguda de Pau Casals i ens rebrà l’escultura d’Apel·les Fenosa, de 1976, dedicada a Pau Casals. L’obra és una làmina de set metres d’alçada al damunt d’un estany, on la cara còncava és dedicada a la música amb un cor d’àngels tocant trompetes i violins i la cara convexa és dedicada a la glòria amb uns versos de Salvador Espriu dedicats al músic.Pujarem per l’avinguda de Pau Casals i ens rebrà l’escultura d’Apel·les Fenosa, de 1976, dedicada a Pau Casals. L’obra és una làmina de set metres d’alçada al damunt d’un estany, on la cara còncava és dedicada a la música amb un cor d’àngels tocant trompetes i violins i la cara convexa és dedicada a la glòria amb uns versos de Salvador Espriu dedicats al músic.

bassa petita

Ara ens endinsarem pels caminets del parc. A mà dreta trobarem una bassa rectangular amb vegetació al seu interior, voltada de bancs per prendre el sol.

brollador de les Magnòlies

Seguidament ens rebrà el brollador de les magnòlies, al mig d’una gran bassa circular

biga de la font de l’Aurora

Es tracta d’una obra de Joan Borrell i Nicolau que formava part del grup escultòric de la font de l’Aurora inaugurat el 1929 als Jardinets de Gràcia. El 1934 el grup es va desmembrar en diversos llocs de la ciutat, al Turó Park hi queda aquesta biga d’Hèlios. Consta d’un carro tirat per dos cavalls conduïts per Hèlios, déu del sol.

estany dels Nenúfars

Donarem la volta, i abans de sortir per la porta del carrer Francesc Pérez Cabrero, visitarem l’estany. L’aigua és sense cloració, el que afavoreix la proliferació de plantes macròfites aquàtiques i animals com peixos de diferents espècies, granotes i tortugues. (Si en voleu saber més, llegiu el projecte de la UdG)

jmes

Encara que nascut a Ponts, em sento barceloní d'adopció i una de les meves aficions es voltar pels raconets de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.