pous del barri Gòtic

Ja hem vist anteriorment un parell de pous en espais public, com és el pou de l’Escola Massana al Raval i el pou de l’església de Santa Anna. Ara voldria introduir-vos en la rica varietat de pous particulars que hi havia a la ciutat de Barcelona. En podem citar tres.

pou de la casa dels Canonges

Partint de la plaça de Sant Jaume, ens introduirem a la dreta de la Generalitat, pel carrer del Bisbe, i gairebé sota l’arc del Bisbe, a ma dreta, veiem les reixes de la porta de la casa des Canonges, ara seu de Presidència. Al pati aixoplugat sota l’arc de l’escala, es troba el pou.

pous del carrer del Veguer

Partint també de la plaça del Sant Jaume, a la cantonada propera a la Generalitat, trobarem la baixada de la Llibreteria, la seguim i gairebé a la mitat, girarem a l’esquerra pel carrer del Veguer. No ens deixarem cridar encara per la singular plaça del Rei i ens entretindrem en aquest antic carrer. A ma dret es troba un edifici que antigament estava ubicat al carrer dels Mercaders, es tracta de la casa Padellàs, seu actual del Museu d’Història de la Ciutat de Barcelona. A la seva entrada hi podem veure un pou medieval, sota una politja de la mateixa època.

Just davant mateix, es troba una botiga d’antiquari amb una porta de fusta força interessant, al seu interior, al soterrani, també tenen un pou medieval. Ara no es pot visitar per les males condicions de conservació de l’escala que hi mena, però a la façana encara hi tenen la ceràmica que en dona fe.

jmes

Encara que nascut a Ponts, em sento barceloní d'adopció i una de les meves aficions es voltar pels raconets de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *